Przyszli kucharze dostali supernowoczesny sprzęt. I już robią z niego użytek! - Powiat Słubicki

In order to personalize content, adjust and analyse ads, and provide safer experience, we use cookies. By using this website, you agree to the collection of information by us. The details can be found at: Privacy policy.
There is no translation available.

Urządzenia do gotowania w niskich temperaturach, elektryczne szatkownice, schładzarko - zamrażarka szokowa, gofrownice, a także roboty kuchenne, blendery, kostkarka do lodu, wózek kelnerski, a nawet prześwietlacz do sprawdzania

świeżości jajek - to tylko część sprzętu, który w ramach realizowanego przez nas projektu "Modernizacja kształcenia zawodowego w Powiecie Słubickim" trafił w grudniu do Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Słubicach. Całość kosztowała ponad 55 tys. zł. 
- Jesteśmy bardzo zadowoleni. Teoria teorią, ale nic nie zastąpi praktyki. Korzystając z tak nowoczesnego sprzętu nasi uczniowie znacznie podniosą swój poziom kształcenia - cieszyła się pod koniec roku nauczycielka przedmiotów zawodowych w CKZiU Małgorzata Krystkowiak. 
Tym razem sprzęt docenili uczniowie z Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, testując urządzenia podczas zajęć z procesów technologicznych w gastronomii. Młodzi kucharze przyrządzili m.in. crème brûlée (za pomocą pistoletu!) i krem do karpatki, a wszystko to zaserwowali na podgrzewanych talerzach.
- Mając nowe możliwości, aż się chce pracować uczniom i nauczycielom! - czytamy na facebook'owym profilu szkoły. 
Cała przyjemność po naszej stronie. Niech nowy sprzęt Wam służy!

Share