There is no translation available.

Urządzenia do gotowania w niskich temperaturach, elektryczne szatkownice, schładzarko - zamrażarka szokowa, gofrownice, a także roboty kuchenne, blendery, kostkarka do lodu, wózek kelnerski, a nawet prześwietlacz do sprawdzania

świeżości jajek - to tylko część sprzętu, który w ramach realizowanego przez nas projektu "Modernizacja kształcenia zawodowego w Powiecie Słubickim" trafił w grudniu do Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Słubicach. Całość kosztowała ponad 55 tys. zł. 
- Jesteśmy bardzo zadowoleni. Teoria teorią, ale nic nie zastąpi praktyki. Korzystając z tak nowoczesnego sprzętu nasi uczniowie znacznie podniosą swój poziom kształcenia - cieszyła się pod koniec roku nauczycielka przedmiotów zawodowych w CKZiU Małgorzata Krystkowiak. 
Tym razem sprzęt docenili uczniowie z Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, testując urządzenia podczas zajęć z procesów technologicznych w gastronomii. Młodzi kucharze przyrządzili m.in. crème brûlée (za pomocą pistoletu!) i krem do karpatki, a wszystko to zaserwowali na podgrzewanych talerzach.
- Mając nowe możliwości, aż się chce pracować uczniom i nauczycielom! - czytamy na facebook'owym profilu szkoły. 
Cała przyjemność po naszej stronie. Niech nowy sprzęt Wam służy!

Share